Ηλικία ενοικιαστή και οδηγών : 

Το ελάχιστο όριο ηλικίας είναι 23 έτη και με δίπλωμα οδήγησης 1 χρόνο πριν την ημερομηνία έναρξης της ενοικίασης. Κάτω από τα 3 έτη ενεργού διπλώματος μπαίνει στο συμβόλαιο ασφάλιστρο. Το μέγιστο όριο είναι τα 70 έτη, για όλες τις κατηγορίες αυτοκινήτων.

Η άδειας οδήγησης θα πρέπει να έχει εκδοθεί από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή να έχει μετατραπεί σε Διεθνή Άδεια Οδήγησης η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από το δίπλωμα οδήγησης της χώρας του οδηγού.

Τρόπος πληρωμή :

Για την ενοικίαση αυτοκινήτου απαιτείται πιστωτική κάρτα, έστω και εάν ο ενοικιαστής τελικά εξοφλήσει την ενοικίαση με μετρητά ή χρεωστική κάρτα. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που έχει γίνει ειδική συμφωνία.

Εγγύηση ενοικίασης :

Για την ενοικίαση ενός οχήματος είναι απαραίτητη μια πιστωτική κάρτα (Visa, Masterard), ακόμη και αν η πληρωμή γίνει σε μετρητά για λόγους εγγύησης. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που έχει γίνει ειδική συμφωνία.

Η εγγύηση χρησιμοποιείται στην περίπτωση που προκύψουν πρόσθετες χρεώσεις (π.χ. ζημιές σε ελαστικά ή κάτω μέρος, τροχαίες παραβάσεις, καύσιμο που λείπει κλπ.). Στην περίπτωση αυτή υπάρχει και επιπλέον χρέωση 20€ (+ΦΠΑ) για έξοδα υπαλλήλου προς διεκπεραίωση της έλλειψης/ζημιάς.

Πολιτική καυσίμου :

Το όχημα πρέπει να επιστραφεί με την ίδια ποσότητα καυσίμου που παραδόθηκε, διαφορετικά χρεώνεται το κόστος του καυσίμου που λείπει συν τα έξοδα υπαλλήλου προς διεκπεραίωση. Δεν επιστρέφονται ούτε συμψηφίζονται χρήματα για επιπλέον καύσιμο.

Ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις κατασκευαστικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου που έχει μισθώσει και να γεμίζει κάθε φορά το ρεζερβουάρ με τον τύπο του καυσίμου που απαιτείται.

Ασφάλεια προς τρίτους :

Τα οχήματα ενοικιάζονται με απλή ασφαλιστική κάλυψη ή παρέχεται η δυνατότητα μικτής ασφαλιστικής κάλυψης (CDW) με απαλλαγή 1500€ (+ΦΠΑ) η ασφάλεια αυτή διατίθεται προαιρετικά με πρόσθετη χρέωση ανά ημέρα.

Μικτή ασφάλεια ατυχήματος (CDW) :

Ισχύουν πάντα οι όροι του συμβολαίου μεταξύ της εκμισθώτριας και της εκάστοτε ασφαλιστικής. Δεν καλύπτονται ζημιές σε κάτω μέρος, ζάντες, τάσια, ελαστικά, καθρέπτες, κεραία, κρύσταλλα και εσωτερικό. 

Ο ενοικιαστής δεν καλύπτεται, σε περίπτωση κλοπής όλου ή μέρους του αυτοκινήτου, που προκλήθηκε από αμέλειά του και θα πρέπει να προσκομίζεται απαραίτητα το κλειδί του οχήματος. Καμία ασφαλιστική κάλυψη ΔΕΝ ισχύει κατά τη μεταφορά του οχήματος με πλοίο ή αν διαπιστωθεί ότι ο οδηγός βρίσκεται υπό την επήρεια οινοπνεύματος ή ναρκωτικών ουσιών για ζημιές που προκλήθηκαν από οδήγηση σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους για ζημιές σε κάτω μέρος, ζάντες, τάσια, ελαστικά, καθρέπτες, κεραία, κρύσταλλα και εσωτερικό, για απώλεια προσωπικών αντικειμένων που βρίσκονται μέσα στο όχημα για ατυχήματα που προκλήθηκαν με οδηγό μη δηλωμένο στο μισθωτήριο συμβόλαιο για απώλεια ή καταστροφή κλειδιού του οχήματος για απώλεια ή καταστροφή συσκευών GPS Navi, αλυσίδων χιονιού ή άλλου πρόσθετου εξοπλισμού. 

Το κόστος ζημιάς ή απώλειας του αυτοκινήτου καταβάλλονται ακόμα και εάν ο ενοικιαστής καλύπτεται ασφαλιστικά από την πιστωτική του κάρτα ή κάποια Τρίτη υπηρεσία ασφάλισης. Σε αυτή την περίπτωση, ο ενοικιαστής υποχρεούται να πληρώσει στην rentavan-thess.gr ολόκληρο το κόστος επισκευής ή αντικατάστασης του αυτοκινήτου, το οποίο στη συνέχεια θα διεκδικήσει ο ίδιος από την πιστωτική κάρτα του ή τον άλλο φορέα ασφάλισης. 

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ, ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ & ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΗΝ rentavan-thess.gr ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ. 

Επιπλέον Οδηγός :

Σε κάθε ενοικίαση αυτοκινήτου, μόνο ο δηλωμένος οδηγός καλύπτεται από τις παραπάνω ασφάλειες. Σε περίπτωση που και άλλοι οδηγοί πρόκειται να οδηγήσουν το μισθωμένο όχημα, θα πρέπει να δηλωθούν στο μισθωτήριο συμβόλαιο κατά την έναρξη της ενοικίασης.

Απαιτούμενα έγγραφα είναι δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο και άδεια οδήγησης σε ισχύ. Η υπηρεσία πρόσθετου οδηγού χρεώνεται ανά ημέρα.

Παραλαβή και επιστροφή οχήματος :

Παραδόσεις/Επιστροφές οχημάτων σε άλλη τοποθεσία εκτός των παραπάνω χρεώνεται πρόσθετα με 10€. Αποστάσεις μεγαλύτερες των 10km από το κοντινότερο κατάστημα της rentavan-thess.gr μπορούν να κανονιστούν κατόπιν ζήτησης με πρόσθετη χρέωση 0,50€/χλμ. (ελάχιστη χρέωση 25€). Παραδόσεις/Επιστροφές οχημάτων εκτός ωραρίου λειτουργίας (από 19:01 έως 07:59) επιβαρύνονται με 20€.

Απαγορεύεται η οδήγηση εκτός των ελληνικών συνόρων, η οδήγηση σε χωματόδρομους, η μεταφορά βαριών αντικειμένων και γενικότερα η κακή χρήση. Ισχύουν χρεώσεις έως και 87€ για ειδικό καθαρισμό σε οχήματα που θα επιστραφούν με υπερβολικά βρώμικο εσωτερικό (π.χ. λεκέδες από φαγητό, καφέ κλπ.) που υποδηλώνει κακή χρήση. Διαχειριστικά έξοδα στην περίπτωση ατυχήματος ή ζημίας στο όχημα, υπάρχει μη επιστρεφόμενη χρέωση 50,00€.

Πρόσθετες παροχές :

Κατόπιν ζήτησης διατίθενται Εξοπλισμός διευκόλυνσης, αλυσίδες χιονιού, φορητό ιντερνέτ (MiFi) και συστήματα GPS Navigation (πλοήγηση), με χρέωση ανά ημέρα. Πρέπει να αναφέρονται στην κράτηση. Μεταφορά με πλοίο, επιτρέπεται μόνο με έγγραφη έγκριση της rentavan-thess.gr .

Τροχαίες παραβάσεις-Πρόστιμα :

Ο ενοικιαστής αναλαμβάνει πλήρης ευθύνη για τυχόν τροχαίες παραβάσεις και υποχρεούται να εξοφλήσει τις όποιες οφειλές στις αρμόδιες υπηρεσίες. Σε διαφορετική περίπτωση θα χρεωθεί το ποσό της παράβασης συν το ποσό αναφερόμενο ως «Διαχειριστικά έξοδα».

Ακύρωση κράτησης :

Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης μέχρι και 2 μέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησης, επιστρέφεται ολόκληρο το προπληρωμένο ποσό. Για ακυρώσεις εντός του διαστήματος των 2 ημερών πριν την αναχώρηση η rentavan-thess.gr θα επιστρέψει το ποσό, αφαιρώντας το κόστος που αντιστοιχεί σε μία (1) ημέρα ενοικίασης.

*Οι τύποι των αυτοκινήτων που εμφανίζονται στις φωτογραφίες είναι ενδεικτικοί. Σε ειδικές περιπτώσεις, η rentavan-thess.gr διατηρεί το δικαίωμα να αντικαταστήσει οποιονδήποτε τύπο αυτοκινήτου με άλλον της ίδιας κατηγορίας (ή ανώτερης), χωρίς επιπλέον χρέωση.

Στις περιπτώσεις που η ενοικίαση ξεπερνάει τις 30 ημέρες, το όχημα θα πρέπει να έρχεται στις εγκαταστάσεις μας κάθε μήνα για τεχνικό έλεγχο. Στις περιπτώσεις που το όχημα είναι εκτός Θεσσαλονίκης θα επισκέπτεται συνεργαζόμενο συνεργείο.  Σε όλες τις ενοικιάσεις υπάρχει χιλιομετρικός περιορισμός βάση συμφωνίας με τον μισθωτή. Για τα επιπλέον χιλιόμετρα η χρέωση είναι 0,10€/χλμ. + Φ.Π.Α. .


Ο μισθωτής και οι οδηγοί έλαβαν γνώση ότι το όχημα είναι εξοπλισμένο με σύστημα εντοπισμού GPS και εξουσιοδοτούν τον εκμισθωτή να το ενεργοποιεί σε περίπτωση ανάγκης (κλοπής, αθέτηση συμφωνίας κλπ.)

Οι όροι και οι τιμές μπορούν να τροποποιηθούν χωρίς προειδοποίηση.

Η rentavan-thess.gr δεν ευθύνεται για τυχόν τυπογραφικά λάθη. 


Με την παραλαβή του οχήματος υπογράφεται αντίστοιχη σύμβαση μίσθωσης που περιέχει τους ανωτέρω όρους και προϋποθέσεις. 

Εκτός από το βαθμό που απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία, η rentavan-thess.gr δεν θα ευθύνεται έναντι οποιουδήποτε προσώπου για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημιά μπορεί να προκύψει από τη χρήση τον οχημάτων η τον φορτιών του. Αυτές οι εξαιρέσεις θα πρέπει να διέπονται απο και θα ερμηνεύονται σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο.

Εάν οποιαδήποτε διάταξη αυτών των αποποιήσεων και των αποκλεισμών είναι παράνομη, άκυρη ή για οποιονδήποτε λόγο μη εφαρμόσιμη, η διάταξη αυτή θα θεωρείται διαιρετή και δεν θα επηρεάσει την εγκυρότητα και την εκλεκτικότητα των υπόλοιπων διατάξεων.